Добре дошли
Вход / Регистрация

„Последният мохикан“ на Кари Фукунага и Никол Касел става част от HBO MAX

Това, че в днешно време сме пренаситени от най-различни филми и сериали прави решението какво бихме и не бихме гледали привидно лесно, но в действителност по-трудно. Пренебрегваме много заглавия без ясна причина или защото са адаптация на нещо, което сме гледали безброй пъти. Но дори най-експлоатираните истории могат да бъдат разказани по интересен начин, ако проектът попадне в правилните ръце. Новината, че се подготвя сериал по романа на Джеймс Фенимор Купър „Последният мохикан“ („The Last of the Mohicans“), която ви съобщихме през април, е лесно да бъде пренебрегната. Но нека да анализираме всичката информация, която имаме до момента.


 Филмът със същото име от 1992 г. на Майкъл Ман с Даниел Дей-Луис в главната роля e най-новата от общо девет кино адаптации. Телевизионните също не са малко и сред тях дори присъства анимационен сериал, излъчван между 2004 и 2007 г. След толкова много версии и интерпретации е нормално да се запитаме какво още не е казано по темата и да бъдем скептични. Тук е мястото да напомним, че надеждата ни е в екипа, защото имената в него имат наистина престижни творчески биографии. Сценарият е на Кари Фукунага (първи сезон на „Истински детектив“, предстоящия „Смъртта може да почака“) и Ник Озборн („Remember Me”), а режисьор ще бъде Никол Касел („Watchmen“, „The Leftovers“, „Westworld“, „Better Call Saul“).

Ако сте позабравили каква точно е историята – действието се развива през 1757 г., по време на войната между Великобритания и Франция и индианците, и сериалът ще се съсредоточи върху неочакваната любов между младия мохикан Ункас и Кора, дъщерята на британски полковник. Силен главен герой, нежна романтична нишка и ситуации, които поставят всеки замесен на изпитание. Класически епос! Какво повече му трябва на човек?

За съжаление още нямаме информация за актьорския състав и премиерна дата, но новото около проекта е, че сериалът ще бъде част от портфолиото на HBO Max – най-новата услуга под шапката на гиганта HBO, която стартира през май тази година. От няколко месеца Кари Фукунага разработва „Последният мохикан“ за Paramount TV заедно с Озборн, като двамата са и в продуцентския екип. Изпълнителни продуценти са още Алекс Голдстоун и Брад Дорос от Anonymous Content.

Източник: http://operationkino.net

Публикувайте коментар

Коментари

Публикувайте първия коментар за този клип.

Подобни новини

Файловете не се намират на сайта, нито имаме контрол над рекламите!
При нарушаване на авторски права се свържете с нас и съответният линк ще бъде премахнат.